top of page

Paralelės tarp knygos rašymo ir laukimo(si) bei gimties



Jau jaučiu, jog visiškai knygos rašymo ir tvarkymo, iš mano pusės, pabaiga.

Šio proceso metu tiek atrandu parelelių su nėštumu ir vaikų gimimu!


Visai kaip nėštumo metu, kai terminas nebe už kalnų, nerimas didėja, bet jį pamažu keičia ramybė, susitaikymas, paleidimas.


Turiu ir terminą - lapkričio viduryje žadu knygą atiduoti redaktorei. Bet, kaip ir su abiejų mergaičių gimtimi, jaučiu, jog tai įvyks anksčiau.


Kaip ir artėjant gimdymo dienai, jaučiuosi pažeidžiamesnė emociškai - jautresnė, graudesnė (ar yra toks žodis?), verksmingesnė.

Jaučiu daug dėkingumo ir kaupiasi ašaros - esu dėkinga mamai, kad namuose buvo tiek knygų, kad įkvėpė meilę skaitymui, kad visada žavėjosi mano rašymu. Kad palaikė ir skatino. Esu dėkinga vyrui, kuris, nors ir nestabiliu finansiškai laiku, liepė man pirkti kompiuterį, tokį kokį noriu, kad būtų man gera rašyti. Kad mano laiką rašymui šventai gerbė ir saugojo, dažnai visai nepasilikdamas jo sau. Kad jis, net neskaitęs knygos, tiki, kad bus "bestselleris" 😅

Koks mielas šitas naivumas! Ir kad jau dabar nekantrauja skaityti, nors knygų, ypač tokių, ir neskaito.

Dėkingumą dukrytėms - ach, be jūsų nebūtų nieko, tiesiog.


Esu labai dėkinguma penkioms nuostabioms moterims, mamoms, skaičiusioms, skaitančioms rankraštį, ir savo užimtuose, chaotiškuose gyvenimuose su vaikais, radusioms laiko ir noro su manimi kartu mąstyti, spręsti, ieškoti išeičių ir kurti.


Ir visai, kaip ir besiruošiant Ūlos gimimui, taip ir su knyga, jaučiu didelę galią ir nedrąsumą vienu metu - tai atsakomybė, kurią prisiimu, už šį procesą. Nes nusprendžiau knygą leisti pati. Noriu dalyvauti jos gimtyje pilnai, ir galėti pati priimti sprendimus. Man tai, kažkodėl, labai svarbu.

Ir, tai didelis projektas ir atsakomybė.


Bet, graudinuosi ir dėl to, jog ši knyga man ir pačiai labai patinka. Visiškai nekukliai nepadoru taip sakyti! 🤭🤪 Bet skaitydama, tvarkydama, struktūruodama jaučiu jos prasmę, grožį ir gylį ir tikiuosi, jog tai pajus ir skaitantys.

Jau jaučiu su ja ryšį ir nekantrauju sulaukti jos gimties.


O tai, jei viskas gerai ir sklandžiai, turėtų įvykti pa-va-sa-rį! 🔥


Eglė


bottom of page