top of page

Moters gyvenime mėnesinės yra toks įprastas reiškinys, tiesiog pripranti prie savo ciklo ir gyveni juo, su visais pakylėjimais ir sunkesniais momentais. Tai seksualumas liejasi per kraštus, tai pyksti ant viso pasaulio, tai norisi kalnus nuversti, tai iš lovos sunku išsiristi. Tokie amerikietiški kalneliai, prie kurių kažkaip visos priprantam.

Ir štai pokyčiai, su nėštumu ateina kažkoks pastovumas. Na, žinoma, labai keičiasi kiti dalykai, bet tas cikliškumas sustoja. Kaip 'pause' mygtukas. Tarsi ateini prie jūros, o čia nei vienos bangelės, ramu ir tyku.. Nei ošimo, nei bangavimo. Aš taip jaučiausi visą nėštumą ir pagimdžiusi. Ir to net pilnai nesuvokiau, nes juk vyko kiti labai dideli dalykai, iki tol, kol tas cikliškumas ir bangavimas ėmė ir sugrįžo. O ta pirmoji banga kai trenkė, tai galvojau, kad jau tikrai kažkas negerai su manim. Nejau ir anksčiau taip smogdavo, kad verkdavau tiesiog iš jautrumo? Ar tai buvo taip įprasta, kad nepastebėjau, o gal po trijų metų ramybės pakilusios bangos tiesiog atrodo kaip chaosas ir nieko tame įprasto.. Bet tikriausiai tereikia vėl prisijaukinti savo ciklą ir gyventi su juo, vėl cikliškai.

Po tos pertraukos aš taip stipriai jaučiu savo bangavimą.. nuotaikoje, kūno pojučiuose, seksualume, darbingume, minčių turinyje. Ir bandau viską išgyventi labiau sąmoningai. Kad ir kokia maloni buvo ta ramybė iš vienos pusės, vis tik aš kur kas labiau mėgaujuosi tomis bangomis, nors kartais ir stipriai trinkteli.. Jaučiuosi kur kas labiau savyje, savimi ir apie save. Nes ilgas ir dažnas žindymas, hormonai, ta vidinė ramybė vis tik buvo ne apie mane, tai buvo apie mano dukrą, viskas ir visa aš sukausi tik apie ją. Kaip tas arklys su akidankčiais.


Mano ciklas grįžo, kai sumažinau naktinius maitinimus. Grįžo su trenksmu, chaotiškai, bet va jau su trečiu ciklu jaučiuosi labai gerai, jaučiuosi gyva, aktyvi, gyvenanti, jaučiuosi savimi, jaučiu, kad dukra yra šalia, bet nebe toje simbiozėje, jaučiu didesnį atskyrumą, kuris malonus, kuris negąsdina ir nekelia diskomforto. Dabar motinystė irgi tampa kitokia, vėl naujas virsmas ir pokyčio etapas. Dar vienas atsiskyrimo etapas.

Labai įdomu tai išgyventi ir patirti, kiek vis tik daug psichologijos mėnesinių temoje 🩸



Beatričė

bottom of page