top of page

Apie laukimą (si)


Praeita savaitė man buvo paskutinė konsultavime. Atsisveikinėjau su klientėmis, išleisdama jas į gyvenimą be terapinio proceso, o jos mane į laukimą, susitikimą ir gyvenimą su dar vienu mažu žmogučiu. Tokie mainai gaunasi, ir taip labai labai šilta. Nes tuo pačiu ir kažkiek graudu atsisveikinti, tai žmonės įsileidę mane labai arti, o per tą kelią kartu užsimezgė labai artimas ir pasitikėjimu ir abipusiu mokymusi grįstas ryšys.


Asmeniškai tuose linkėjimuose atrandu, kokią didelę palaikymo komandą vistik turiu šiame dar viename virsmo ir tapsmo procese. Šiuo laikotarpiu stengiuosi apsupti save palaikymu ir tas kažkaip gaunasi, - aplink mane susidėliojo, atsirado ir atradau daug nuostabių moterų bendraminčių moterų, kurios siunčia geras mintis, savo energiją ir palaikymą. Ir tai labai stipru ir nuostabu. Ir to labai reikia šiame izoliuotame, neapibrėžtame nežinomybės laikotarpyje.


Taip, šis nėštumas visai kitoks. Pirmiausia tuo, kur link aš einu ir kaip einu. Prisiminus pirmąjį, truputį juokas ima pagalvojus, jog aš jaučiausi besiruošianti gimimui, ir tą daranti teisingai 🤭 ir aišku, dariau tai taip, kaip tuo metu galėjau geriausiai. Vistik kelios knygos ir kursai ko gero tikrai nėra tai, ko užtenka, dabar tai žinau.


Jei reikėtų apibūdinti, kaip šįkart einu į laukimą ir gimimą, turbūt taikliausia būtų sakyti per santykį - su aplinka, savimi ir kūdikėliu. Ir tai tikrai nebūtinai reiškia, kad man kažkaip puikiai sekasi tuos santykius kurti, būna visaip :)) bet tai yra mano labai svarbus dėmesio objektas. Truputį keista, kai apie tai kalbu, nors daugybės mylimų žmonių taip seniai nemačiau ir taaip pasiilgau! Bet tą santykį turiu omeny kiek kita prasme, tai santykis, ir santykiai, kuriuos nešiojuosi širdyje, ir tai, ko jie yra pilni.


Šįkart vyksta labai didelė kelionė mano pačios viduje, kur jaučiu jog atsirakina daugybė patyrimų, vyksta pokyčiai ir suvokimai, ir to greitis ir intensyvumas yra kur kas didesni nei šiaip gyvenime. Viskas kaip terapija ant steroidų 😅 Šįkart itin jaučiu, jog vaiko gimimo diena - tai labai intensyvus viso gyvenimo ir santykių įprasminimas. Ir tai atspindi tai, kaip gyvenai iki šiol. Norisi taikos, empatijos ir integralumo. Išsilaisvinimo, lengvumo. Ir meilės :)

Ir jaučiu, kad tuo pildausi.

Ačiū, toli ar arti esantiems tame kartu 🧡


Ir lygiai taip pat jaučiu, kad viskam praėjus, po dar kelių metų, tikriausiai vėlgi juoksiuosi, galvodama, kaip aš čia galvojau, kad ruošiuosi... 🤭


Kaip faina, kad atradimų ir augimo galimybės yra tokios beribės.


Eglė



📷 Milda Adomaitienė ir daryta prieš gerus kelis mėnesius. Dabar esu kur kas rimtesnis kukulis 😅

bottom of page